Testosteron natural scazut?

Testosteronul este esențial nu numai pentru creșterea musculară, ci și pentru sănătatea optimă a bărbaților. Pe măsură ce îmbătrânești, nivelurile naturale de testosteron vor începe să scadă și să provoace o mare varietate de probleme de sănătate. Pentru a combate acest lucru, este important să vă concentrați asupra alimentelor care furnizează niveluri ridicate atât de vitamina D cât și de zinc pentru a susține nivelurile sănătoase de testosteron. Dacă sunteți interesat să vă mențineți nivelul de testosteron cât mai mare posibil, încercați să încorporați aceste alimente în dieta.

Alimente care ar putea sa iti mentina testosteronul natural ridicat :
Stridiile
În timpul pubertății, zincul este un nutrient esențial care ajută la susținerea hormonilor masculini. Pentru bărbații adulți care suferă de testosteron scăzut, tratarea oricăror deficiențe de zinc este esențială pentru menținerea nivelului de testosteron și descurajarea pierderilor ulterioare. Deoarece stridiile au cantități mari de zinc, ele vor fi adesea folosite ca un aliment funcțional care poate ajuta pe cei care suferă de testosteron scăzut.

Vită
În timp ce mulți cred că consumul de cantități mari de carne roșie este periculos, unele bucăți de carne de vită oferă niveluri ridicate de substanțe nutritive necesare pentru susținerea și creșterea testosteronului. De exemplu, carnea de vită tocata conține zinc, în timp ce ficatul de carne de vacă conține vitamina D. Prin consumul de bucăți slabe de carne de vită, ocazional, puteți avea cele mai bune din ambele lumi, menținându-vă sănătatea și îmbunătățind nivelul de testosteron.

Ton
Adesea denumit „pui de mare”, tonul conține niveluri ridicate de vitamina D, rămânând în același timp o sursă excelentă de proteine. Deoarece tonul poate fi obținut la prețuri accesibile sub formă de conserve, puteți îndeplini întreaga valoare zilnică a vitaminei D cu o singură cutie. Chiar mai bine, tonul are calorii minime pentru a susține orice obiective de slăbire pe care le-ați putea avea din cauza nivelului scăzut de testosteron. Încearcă să nu exagerezi totuși! Consumul crescut de fructe de mare poate duce la o ingestie crescută de mercur.

Legumele precum broccoli, varza de bruxelles, varza, conopidă, varza etc. includ fitochimice care ajută la eliminarea excesului de estrogen din organism.

Semințe de dovleac
Semințele de dovleac conțin mineralul Zinc, care ajută la echilibrarea nivelului de estrogen și, de asemenea, la creșterea testosteronului. Mănâncă o mână noaptea înainte de culcare. Doar nu exagerati, deoarece sunt bogate în calorii.

Rodii
Chiar dacă acest fruct a existat pentru totdeauna, se pare că de curând oamenii au început să studieze cu adevărat beneficiile sale pentru sănătate. În afară de scăderea tensiunii arteriale, creșterea testosteronului și îmbunătățirea sănătății inimii, aceste mici perle contribuie la inhibarea enzimei aromatazei, enzima care se transformă în estrogen în organism.

Ciuperci
Legume de pământ , care sunt un instrument puternic în lupta împotriva estrogenilor.

Cereale integrale
Cerealele integrale, cum ar fi grâul integral și ovăzul, au un conținut ridicat de fibre, care ajută la combaterea estrogenului și asigură eliminarea corectă a deșeurilor (inclusiv excesul de estrogen).

Nivelurile ridicate de stres pot afecta, de asemenea, nivelul de testosteron, deoarece corpul încearcă să compenseze energia pierdută. În plus, acest stres adăugat poate duce la producerea de cortizol pentru a crește depozitarea grăsimilor în organism. Prin limitarea nivelului de stres și concentrarea asupra îmbunătățirilor mentale, nivelurile de testosteron vor fi minim afectate.
Dietele moderne pot avea efecte negative drastice asupra nivelului natural de testosteron din organism. Deși este adesea inevitabil atunci când urmați un plan de slăbire, acesta poate fi limitat de a face prea multe daune. În majoritatea cazurilor, urmarea unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, bogată în fibre, va afecta rapid nivelul de testosteron.

Suplimentele pe care le recomandam alaturi de o alimentatie corespunzatoare sunt :

PREGNOLONE Balkan Pharma

ZMA Night (Melatonin, Tryptophan,Zn-Mg-B6)

Vitabolic TEST it 120 caps

Ashwagandha KSM-66™

 

Noi nu va putem vinde steroizi, dar va putem ajuta cu suplimente de calitate fara marketing mincinos, le găsiți pe www.GYMAHOLIC.ro
Ne puteți lăsa un mesaj privat daca aveți întrebări și cu drag va ajutam cu consultanta gratuită 💪.

Daca aveți nevoie, oferim și programe de antrenament online, diete personalizate sau antrenamente 1 : 1 (adică fizic, fata in fata, la o sală în București).

0 Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: